Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akupresszúra - alternatív gyógymódok képes leírás - Alternatív gyógymódok bemutatása.tlap.hu
részletek »

Akupresszúra - alternatív gyógymódok - Alternatív gyógymódok bemutatása.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alternativgyogymodok.tlap.hu » Akupresszúra - alternatív gyógymódok
Keresés
Találatok száma - 7 db
5 villámgyors stresszoldó módszer

5 villámgyors stresszoldó módszer

Városi embernek ma már lehetetlen elkerülni a stresszt. Egy védekezési mód marad: meg kell tanulnunk kezelni a mindennapi feszültséget. Idegeink nyugtatására és ráncaink kisimítására különböző módszerek ismertek: a tízig számolás és a mély levegővétel mára elavult technikának számítanak.

Akupresszúra

Akupresszúra

Az akupresszúra a meridiánok -magyarul energetikai pályák- mentén található akupunktúrás pontok nyomással, masszírozással való kezelése. Lehet egy konkrét tünet is kezelni, de pl. felsőtestmasszázsnál bizonyos energiapályák kezelésével az összes belső szervünkre is hatunk jótékonyan. A bőr vezetőképessége a meridián pályákon nagyon jó. A kezelés hatására endomorphin (a szervezet saját fájdalomcsillapító vegyülete) szabadul fel, ezen alapul fájdalomcsillapító hatása. Alkalmazható: - megelőzésre (fáradtság, hurutos megbetegedések, izomfájdalmak-görcsök....) -fájdalomcsi llapításra (görcsök, fejfájás, gerinc-derékfájdalmak ...) - tünetek enyhítésére (fejfájás, gyomorfájás .....) -funkciózavarok javítására (vérnyomás problémák, alvászavar, fejfájás....)

Akupresszúrás masszázs

Akupresszúrás masszázs

Az akupresszúrás masszázs során a kezdeti lazító, bemelegítő fogásokat, simításokat, gyúrásokat az akupresszúrás pontok stimulálása követi. Ezek célja az, hogy a fájdalommal küzdő szerveket több életenergiához (csíhez) juttassa, visszaállítsa az egyensúlyi csíkeringést, ezáltal kezelve a betegségeket. Érdekessége, hogy gyakran a fájdalommal küzdő szervtől igen távoli pontok kezelésével lehet a legjobb eredményt elérni. Az akupresszúrás masszázs kiválóan alkalmas stresszoldásra, mozgásszervi és belső szervi panaszok kezelésére.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Akupuntúra és Akupresszúra

Akupuntúra és Akupresszúra

A hagyományos kínai orvoslás egyik legfontosabb tulajdonsága tehát hogy az embert a maga holisztikus egészében szemléli. Filozófiájának alaptétele, hogy az egész testet az Energia, más néven a Qui járja át, amelynek áramlását két ellentétes pólus: a Yin és a Yang közötti dinamikus folyamat biztosítja. Akkor mondhatjuk, hogy egészségesek vagyunk, ha a Yin és a Yang egymással egyensúlyban vannak, ezáltal kiegyensúlyozott és harmonikus áramlást biztosítva az energiának, mely a meridiánokon keresztül történik. A meridiánok létezése sokáig vitatott volt az európai orvoslás számára - mára azonban mind a meridiánokat, mind az azokon elhelyezkedő pontokat sikerült európai módon is igazolni, mert ezek műszerekkel mérhetően más elektromos tulajdonsággal rendelkeznek. Amíg a Yin és Yang hatására az energia kering - addig minden rendben van. Azonban vannak olyan esetek - a kínai gyógyászat 8 ártó tényezője - amelyek hatására ez az energia elakad, pang, vagy éppen felfokozódik... A már említett pontok lesznek azok, ahol be tudunk avatkozni a folyamatba, és azok megfelelő kezelésével vissza tudjuk állítani az eredeti állapotot. Természetesen ehhez ismerni kell a meridiánokat és a pontokat, valamint azt, hogy mikor, melyikkel mit kell csinálni a kívánt hatás eléréséhez. Ennek tudománya az akupunktúra, amely során a pontokat tűvel (esetleg lézerrel) kezeli a gyógyító, illetve az akupresszúra, amely ugyanezeket a pontokat nem tűvel, hanem egyéb stimuláló eszközökkel (ujjnyomással, ásvánnyal, moxával stb.) fejti ki hatását.

Arc akupresszúra

Arc akupresszúra

Sajnos akadnak olyan pillanatok, amikor kevésbé érezzük jól magunkat a bőrünkben: nyugtalanok, feszültek és fáradtabbak vagyunk a kelleténél. A baj nem jár egyedül, hiszen ez az állapot elsőként arcunkon jelentkezik (sápadt bőr, homályos tekintet, a szem- és szájszöglet apró ferde ráncai). Az arcvonások megnyugtatásának és a jó közérzet visszaszerzésének egyik lehetősége az akupresszúra alkalmazása. arc akupresszúra Ez a világ egyik legrégibb és legszélesebb körben elterjedt gyógymódja, ami bizonyos kiválasztott pontok célirányos nyomását vagy masszírozását jelenti. Nem kell mást tennünk, mint mutató- vagy középső ujjunkat helyezzük erőteljesen a jelölt pontra, számoljunk magunkban lassan hétig. Engedjük a nyomást, de ujjunk továbbra is érintse a pontot - számoljunk ötig, majd ismételjük meg a folyamatot háromszor-négyszer.

Elbutulás ellen...

Elbutulás ellen...

Egy kis létszámú tudományos vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy az akupresszúra csökkenti a betegséget kísérő nyugtalanságot. Tajvani kutatók szerint a rendszeres akupresszúrás kezelésekkel csökkenthető a demenciában (elbutulás) szenvedő betegek nyugtalansága.

shiatsu

shiatsu

A shiatsu masszázs a kínai orvoslás gyökereiből eredő és Japánban elterjedt gyógyítási módszer, mely a test energiáit (Kí) befolyásolva, és az akupresszúrás pontokat masszírozva fejti ki jótékony hatását. A felületi kezelések mellett kiemelkedő a lelki gyógyítás fontossága is. A shiatsu minden korban ajánlott, különböző megbetegedések kezelésére, az egyensúly megőrzésére, de akár relaxációs módszerként is nagyszerű. További információkért és időpont egyeztetésért keresd fel weboldalunkat, a www.shiatsumasszazs.hu-t!

Tuti menü