Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jóga - alternatív gyógymódok képes leírás - Alternatív gyógymódok bemutatása.tlap.hu
részletek »

Jóga - alternatív gyógymódok - Alternatív gyógymódok bemutatása.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alternativgyogymodok.tlap.hu » Jóga - alternatív gyógymódok
Keresés
Találatok száma - 14 db
A Himalájai Jóga Tradíció

A Himalájai Jóga Tradíció

A Himalájai Tradíció a spirituális tudás töretlen folyama, amely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik. A hagyomány kapcsolódik Maitréja Buddhához is, és ősi kapcsolata van a kereszténységgel, ami lehetővé teszi, hogy mind a nyugati és keleti kultúrákban továbböröklődjön a jóga e hagyományvonala. E Tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja. Felébreszti a Tudatosságnak nevezett energiát, hogy az lényegi természetünket jelentse - Te vagy Az -, míg az egocentrikus személyiségünk és a külsődlegessel való azonosulásunk helyébe a mindörökké tiszta, mindörökké bölcs, mindörökké szabad Örök Önvalóról szerzett tudás lép. A hagyomány módszerei tudományosak, szisztematikusak és bizalmasak, melyek a beavatás misztériumában tetőződnek, valamint abban, hogy a tanítványt közvetlenül részesítik a Tudatosság energiájában mindaddig, amíg maga is mesterré nem válik.

A jóga ászanákról

A jóga ászanákról

Ha egy átlagember jógáról hall, akkor az esetek 90 százalékában bizonyosan a különböző furcsa testhelyzetekre gondol, ahol kivételes képességű emberek kitekert végtagokkal pózolnak. Meg kell vallanom őszintén, amíg nem kerültem közelebbi kapcsolatba a jógával, magam is ezt gondoltam. Nem gondoltam volna, hogy én, - hétköznapi ember -, meglehetősen merev izületekkel és izmokkal, valaha is képes lehetek bármelyik testhelyzet - a jógában ászana - elsajátítására. Azt, hogy a jóga testhelyzetek megtanulása nem ördöngösség, azt a magam példáján szeretném megérttetni.

A Rádzsa jóga nyolc lépcsője

A Rádzsa jóga nyolc lépcsője

A jógáról szóló sorozatunk befejez? részéhez érkeztünk, melyben a megvilágosodáshoz vezet? út utolsó lépcsőit mutatjuk be. Yama Yamák egy helyes erkölcsi hozzáállás irányelvei. Ezek közül az első az ahimsa, a nem-ártás törvénye, vagy az erőszakmentesség. A második a satya, az igazmondás, vagy az igazsághoz való hűség. A harmadik az asteya, a nem-lopás. A negyedik a brachmacharya, ami önmegtartóztatást és mértékletességet, de nem önmegtagadást vagy aszkézist jelent. Az ötödik az aparigraha, mely azt mondja, hogy ne ragaszkodjunk a dolgokhoz. A Niyama A Niyama az életvezetési elvek összessége. Ennek is öt része van, ezek közül az első a saucha, mely a külső és belső tisztaságot jelenti, ami tulajdonképpen a jó közérzet alapfeltétele. A test megtisztítása után következik az elme megtisztítása a zavaró gondolatoktól, a negatív érzelmektől, amilyen a harag, a gyűlölet, a kapzsiság, a féltékenység aggódás, hiúság, stb. A második a santosa, a megelégedettség, melyet fontos kifejleszteni..

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám - Jógaoktató

Diószegi Ádám jógaoktató, rekreációs sportoktató weboldala, melyen információt találhatsz az aktuális hatha jóga, Gerincjóga és meditációs órákról, valamint a jógastúdiókról. Továbbá filozófiai írásokat is olvashatsz az advaita védánta szemléletről. Advaita mesterek szatszangjainak fordításai is megtalálhatók az oldalon.

Gerincjóga

Gerincjóga

Ha munka közben fáj a derekad, hátad, és nehezedre esik felállni az asztaltól, akkor látogass el hozzánk, az AnnaPurna Jógastúdióba, és próbáld ki a gerincjógát, ami kifejezetten ezekre a problémákra ad megoldást. A gerincjóga hatása néhány alkalom után érezhető. A gerinc melletti izmok ismét életre kelnek a jóga gyakorlatok által, testtartásod egyenesebb, fájdalommentes, elegáns lesz a hétköznapokban is, kibővül a testrészek mozgástartománya, ezen kívül a jóga gyakorlatok vitalizálnak, javítják az emésztést, és a belső szervek működését is.

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok

Jobb agyféltekés rajztanfolyamok

A Valdorart a jobb agyféltekés rajztanfolyamok szervezésével és lebonyolításával foglalkozik, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, Budapesten és vidéken is, kis csoportokban. Lényege a kreatív energiák felszabadítása, az önkifejezés és a stressz-oldás egyszerrhttp://valdorart.hu/e! Rajz és jóga táborokat szervezünk, rajzklubokat alapítunk, pszichológiai rajzelemzést is végzünk.

Jóga a XVIII. kerületben

Jóga a XVIII. kerületben

KUNDALÍNI JÓGA Az energia és a tudatosság jógája. Dinamikus ászanák, erőteljes pránajámák és meditációk segítségével közvetlenül az idegrendszerre és a belső elválasztású mirigyekre hat. Gyakorlatai tisztító, erőteljesen méregtelenítő és egyben frissítő, energetizáló hatásúak. SHAKTI NŐI JÓGA A jógaórák alatt a Kundalíni Jóga hagyományaiból merítkezünk, nagyobb hangsúlyt fektetve mind testi, mind lelki szinten a női, főleg a medence környéki területekre. Belső utazásra indulunk testünkben nőies, áramló, egymásbaolvadó testhelyzetek, meditációk gyakor-lásával. Testi tudatosságunk mélyebb megélésével, képessé válhatunk a női testben és lélekben rejtőző egység és harmónia megteremtésére. KISMAMA JÓGA Megnyílni, méhedbe és lelkedbe befogadni, táplálni, majd elengedni egy új lényt az egyik legnagyobb csoda, ám a legnehezebb feladat is egyben. A jóga segít, hogy emlékezni tudj mindarra az ösztönös tudásra, melyet ősidők óta hordozol. Önmagadba vetett hited és bizalmad erősítésével, képessé tesz, hogy szülésednél tudatosan lehess jelen egész testeddel-szíveddel-lelkeddel.

Nithya Yoga

Nithya Yoga

A test, a lélek és szellem harmóniája.. Gyere és vedd át Te is a jóga ajándékait,ha gyógyulni, ha fogyni, ha jobban aludni, ha hatékonyabban tanulni, ha szálkásan erősödni, vagy egyszerűen csak Önmagadra találni szeretnél. Gerinc, Hatha, Dinamikus, Vinyasa Flow, Senior, Tini jóga, amit csak szeretnél és Privát órák keretében amikor csak szeretnéd. A jóga csodája abban rejlik, hogy nem válogat. Lehetsz fiatal vagy idős, egészséges vagy beteg, szegény vagy gazdag, sőt, még hinni sem kell benne. A szorgalmas gyakorlás minden esetben elhozza ajándékait, fizikailag és mentálisan is. A test és lélegzet a kiindulási pont és a különböző testtartások (ászanák) indítják meg bennünk a belső kémiai válaszokat, melyek számtalan testi és lelki betegségtől megszabadítanak. A jóga erősíti a testet, a lelket, fokozza a szellemi képességeket, egyensúlyt teremt, rugalmasságot, növeli az önbizalmat, megteremti a vitalitást, a jó közérzetet, az elégedettséget, a boldogságot.

Ősi módszer a stressz ellen

Ősi módszer a stressz ellen

A jógagyakorlatok többségénél olyan figyelem-összpontosításra van szükség, ami nélkül a gyakorlat végrehajthatatlan. Az egyszerű előrehajlásnális számos pontot kell figyelni a testen, hogy annak helyzete megfelelő legyen, különben vagy nem egészséges a gyakorlat végrehajtása, vagy nem éri el azt a hatást, amit szeretnénk. A különféle testhelyzetek pontos beállítása olyan odafigyelést igényel, ami kezdetben nehézséget okoz. Az idő előrehaladtával a gyakorló egyre több pontot tud megfelelő helyzetben tartani. Ugyanannak a gyakorlatnak teljesen más a hatása, amikor a jógázó minden porcikáját képes tudatosan beállítani. DNRhu | Online Donor Magazin - Életmód tippek, trükkök, tanácsok, programajánlók ... Egészséglap leendő és aktív donoroknak, donorra váróknak, átültetetteknek és megérintetteknek ...

Hirdetés
Sadhana Mandir

Sadhana Mandir

Founded in 1966 on the banks of the Ganges in Rishikesh, India, Sadhana Mandir Trust was established by Swami Rama as an international retreat center for sincere aspirants to practice meditation in a spiritually elevating environment.

Sahaja Jóga

Sahaja Jóga

Szeretne valami különlegeset megtapasztalni? Kikapcsolná magát akár csak néhány percre is, hogy elfelejtse a feszült, rohanó világot, ami Önt körülveszi? Megszabadulna a stressztől, feszültségtől, hogy pár pillanat alatt felfrissüljön?

Satyananda Yoga

Satyananda Yoga

Satyananda jóga tanfolyamok, A Satyananda jógarendszer Swami Satyananda Szaraszvatí indiai jóga mester nevéhez kötodik. A rendszer elemei közé tartoznak az osi, hagyományos Hatha jóga gyakorlatok, mint az ászanák (tartások), melyek a fizikai testben áramló energiákat hozzák egyensúlyba, a pránájáma (légzogyakorlatok), melyek az energiatestre hatnak. A gyakorlás része a meditáció is.

Segíts magadon jógával!

Segíts magadon jógával!

Kiegyensúlyozottabb élet, hajlékonyabb test, nagyobb teherbírás - gyere el jóga tanfolyamainkra és változtass velünk! Ismerkedj meg a hatha jóga eszközeivel, válj tudatosabbá, erősebbé, optimistábbá oktatóink segítségével! Mini jóga tanfolyamaink során új technikákat is elsajátíthatsz, miközben együtt pihenhetsz, frissülhet fel, és teljesítheti ki az élet másokkal. Jöjjön el hozzánk és tegyen az egészségéért, a boldogságáért és kellemes környezetben. Oktatói és OKJ-s tanfolyamok is!Keress fel minket még ma!

Shakti Jóga Nőknek

Shakti Jóga Nőknek

"Saját személyiségünk mélyebb rétegeibe történő beavatódásunk - különösképp nálunk nőknél - testi tudatosságunk megélésén keresztül érkezik el hozzánk." Marion Woodman

Tuti menü